آکاایران: دفاع از چاپگرهای سه بعدی در مقابل حملات هکری
دفاع از چاپگرهای سه بعدی در مقابل حملات هکری
امروزه استفاده از چاپ سه بعدی در حال گسترش است و حتی این روش ساخت قطعات، در برخی از بخش های زندگی ما نقش های حیاتی ایفا می کند بعنوان مثال استفاده از قطعات چاپ شده برای ساخت پروتزهای پزشکی یا ساخت قطعات خودرو. با این حال محققان هشدار می دهند که روش استانداردی برای تأیید صحت ساخت قطعات چاپ شده موجود نیست و این در آینده خطرساز خواهد بود. محققان پیش از این هشدار داده بودند که هکرها با نفوذ به چاپگرهای سه بعدی، قادرند به سادگی عیوبی را در قطعات چاپ شده ایجاد کنند که قابل تشخیص نبوده و در نتیجه به دستگاه یا واحدی که از چنین قطعاتی استفاده می کنند خسارت وارد خواهد شد. برخی از محققان نشان داده اند که از طریق هک کردن یک چاپگر سه بعدی و ایجاد یک نقص پنهان در ملخ چاپ شده یک پهپاد، می توان باعث سقوط آن شد.
مهدی جوانمرد مهندس برق دانشگاه Rutgers نیوجرسی معتقد است: « در آینده از روش چاپ سه بعدی برای تولید تقریباً همه چیز از اندام های مصنوعی گرفته تا خانه ها و ساختمان ها و حتی قطعات هواپیما استفاده خواهد شد.» او می گوید با مجهزشدن کنترل کننده ها به اتصالات بی سیم، در آینده شاهد حملات سایبری-فیزیکی مخربی خواهیم بود که غیرقابل ردیابی هستند. او و همکارانش به مطالعه خطرات هک شدن چاپگرهای سه بعدی پرداخته اند و سه روش برای تشخیص اینکه آیا چاپگری مورد حمله هکری قرار گرفته است یا خیر پیشنهاد داده اند.
محققان به منظور بررسی اینکه آیا یک چاپگر سه بعدی مورد حمله هکری قرار گرفته است یا خیر، سه روش پیشنهاد داده اند
روش نخست، زیر نظر گرفتن حرکات اکسترودر (extruder) چاپگر در سه بعد است که این کار از طریق اتصال حسگرهایی از جمله یک ژیروسکوپ به اکسترودر امکان پذیر می شود. روش دوم بررسی صداهای تولید شده توسط چاپگر سه بعدی در حین کار است. در این روش با استفاده از میکروفن، صدای تولید شده حین کار ثبت می شود و هر گونه تغییر در صداها بعنوان یک اختلال و نشانه ای از یک حمله احتمالی به دستگاه تلقی می شود. در روش سوم، خود قطعه ساخته شده بررسی می شود تا مشخص شود آیا به خوبی چاپ شده است یا خیر؟ استفاده از فیلامنت هایی از جنس نانوذرات طلا یا فولاد ضدزنگ در ماده مخصوص چاپ، این امکان را فراهم می کند تا بتوان قطعات چاپ شده را از طریق اسکن لیزری یا پرتو ایکس بررسی کرد و عیوب احتمالی را یافت. به گفته جوانمرد: « مشابه این روش در تصویربرداری پزشکی برای شناسایی تومورها استفاده می شود». در آزمایشاتی که بر روی سه نوع چاپگر سه بعدی متفاوت و یک دستگاه CNC انجام شد هر سه روش پیشنهادی با دقت صد در صد قادر به شناسایی آنی عیوب بودند.
منبع : shabakeh-mag.com